חיפוש מוצרים באתר



איזה מוצר מבית קוקיס עוזר לכם לקשט את העוגה?
[תוצאות]

 

הכל על בצק סוכר מ-א' ועד ת'

חזרה לעמוד הקודם
 מה זה בצק סוכר ?
 איפה מאחסנים בצק סוכר ?
 איך צובעים בצק סוכר
 לדעת יותר על "אבקת צבע מאכל"
 מה זה CMC ?
 מתכון - בצק סוכר
 ציור על בצק סוכר
 איך מצפים עוגה בבצק סוכר
 הכנת תבנית לבובות מבצק סוכר
 מתכון לבצק פסטייז'

מספר עמודים: 2
 1  2    הבא   

מה זה בצק סוכר ?


כשמו כן הוא, בצק שעשוי מאבקת סוכר

ישנם מספר מתכונים להכנת בצק סוכר וההבדל בניהם הוא המרכיבים הנוספים שמשתנים (ג'לטין/גלוקוזה) למעט המרכיב העיקרי "אבקת הסוכר"

הוא נעים למגע, טעמו כטעם סוכר נקי, יש כאלה שיתחברו לטעם ויש כאלה שפחות. חברות מסויימות מוסיפות תמציות טעם.

מגיע במקור בצבע לבן.

קיימים 3 סוגי בצק סוכר ולכל אחד מהם יעוד שונה. כגון: בצק לפרחים, בצק רגיל, בצק פסטייז' להכנת מבנים (עליהם יוסבר בהמשך)

כיום קיימים בשוק מגוון יצרנים בתחום הבצק סוכר. אנחנו במפעל עובדים עם הבצק של חברת סאטן אייס הבנלאומית.

השוני בניהם: המחיר, המרקם, וכמובן הטעם.

 


Up

איפה מאחסנים בצק סוכר ?
בצק סוכר מאחסנים בתוך קופסא ושקית סגורה בארון

Up

איך צובעים בצק סוכר


את בצק הסוכר צובעים, בצבעי מאכל מיוחדים ללא טעם וריח, על בסיס ג'ל , אבקה  או טיפות מרוכזות (בשום אופן לא על בסיס מים).

צבעי המאכל הנמכרים בסופרים אינם טובים לבצק סוכר מכמה סיבות: הצבע שלהם אינו מספיק חזק, אינו מרוכז והוא על בסיס מים - כל שימוש בצבע מאכל על בסיס מים יגרום לבצק להיות דביק ועיסתי.

איך צובעים ?
יש להניח את כמות הבצק הרצויה על משטח נקי, לשמן את הידיים במעט שומן צמחי (בשום אופן לא מרגרינה !!! אנחנו גורמים בכך לבצק להתקלקל, מרגרינה שנשארת מחוץ למקרר מתקלקלת ומקלקלת את המוצר שהיא באה עימו במגע).

מעסים את הבצק סוכר במטרה לחמם אותו עם חום הגוף שלנו ולגרום לו להתרכך ולהיות נעים למגע.

שוב משמנים קלות את הידיים יוצרים גומה במרכז הבצק מטפטפים או לוקחים מעט צבע מאכל באמצעות קיסם ומנחים במרכז הבצק.ואז בתנועות עיסוי על גבי משטח העבודה מתחילים להחדיר את צבע המאכל לבצק. חשוב להגיע לגוון אחיד בכל הבצק. מידי פעם ניתן לשמן את הידיים.

צבע מאכל "באבקה" יש לפתוח בטרם צובעים. (הסבר בשאלה הבאה)


Up

לדעת יותר על "אבקת צבע מאכל"
אבקת צבע מאכל היא תמצית מאוד מרוכזת של צבע מאכל. כמו ההבדל בין לקנות תמצית פטל או לקנות בקבוק מיץ שכבר מהול במים.

אבקת צבע מאכל של 5 גרם בלבד שווה ל-6 יחידות של בקבוקוני צבע מאכל מוכנים הנמכרים בחנויות. כך שהיא מאוד חסכונית וכלכלית.

כדי "לפתוח" אבקת צבע מאכל יש לקחת מעט אבקה בפינה של סכין להניח בקערית קטנה והוסיף מעל טיפת מים ולערבב עם קיסם.
לאחר מכן לקחת את הקיסם לטבול בצבע הנוזלי שנוצר ולטפטף ולצבוע אתו את הבצק או את אבקת הקסם.
במידת הצורך ניתן להוסיף עוד טיפות כדי להגיע לגוון הרצוי.

אבקת צבע מאכל מאוד מאוד מלכלכת, חשוב לפתוח אותה בזהירות ולהשתמש ממש בטיפה מהאבקה ולהקפיד שלא יהיה לנו בצק סוכר פתוח בסביבה. כי הגרגירים שיעופו באוויר ידבקו על הבצק וכשהם ירגישו טיפת לחות הם יתחילו "להפתח" ואז יופיעו נקודות צבעוניות קטנות על גבי הבצק.

חשוב לשים לב שהאבקה מגיעה "טהורה" וללא גרגירים גדולים בפנים (לפעמים חברות מוסיפות מלח כדי לנפח את הכמות) אבקה טהורה נראת במקרם של פודרה.

Up

מה זה CMC ?
CMC הוא חומר העשוי מגזע של עץ, הוא חומר פעיל ותפקידו לשתות את הנוזלים מתוך הבצק סוכר, מכיוון שהחומר פעיל, הוא ימשיך לשתות את הנוזלים עד שיהפוך את הבצק לסוכרייה. הוא נראה ומרגיש כמו ג'לטין, אין לו טעם או ריח. החומר נועד להסמיך גלידות סירופים וכדומה
Up

מתכון - בצק סוכר

בצק סוכר

 

אין כמו לקנות בצק סוכר מוכן מהחנות, חוסך הרבה בלאגן במטבח, המתנה של 12 שעות בציפייה, וגם המרקם והטעם שונה, אבל לחרוצים בניכם, להלן מתכון:

 

חומרים:
½ ק"ג אבקת סוכר מנופה - חשוב שלא יהיו גרגירים
5 כפיות מים
3 כפיות אבקת ג'לטין
1 כף חמאה רכה
2 כפיות סירופ תירס

הכנה:
1. מערבבים את הג'לטין והמים, ומחממים מספר שניות במיקרוגל עד שהג'לטין נמס.

 

2. מחממים את קערת המיקסר (ע"י מיבש שיער, או מעל אדים) ומעבירים לתוכה את כל החומרים. מערבבים היטב עד שמתקבל בצק אחיד.

 

3. מאחסנים במקרר עטוף בניילון למשך 12 שעות לפחות לפני השימוש.


Up

ציור על בצק סוכר

ציור על בצק סוכר

 
החומרים הדרושים:

מעט קורנפלור לרידוד
כ- 300 גרם בצק סוכר לבן
צבעי מאכל
אלכוהול 96% ו/או לחילופין ברנדי 
ציור בעל קווים פשוטים
בסיס עגול לעוגה בקוטר 29 ס"מ
נייר אפייה
עפרון B6 נחשב לעיפרון בעל חוד רכה מאוד
פלטת צביעה
מכחולים במספר גדלים

 

הוראות הכנה:
 

  1. מורחים על הידיים מעט מאוד שומן צמחי ומעסים את בצק הסוכר. תוך כדי עיסוי הבצק מוסיפים כפית אחת שטוחה של CMC (ניתן לקרוא הסבר בהמשך) לאחר שה-CMC הוחדר לבצק יש להניח את הבצק בשקית נילון סגורה בצד למשך כ-10 דקות לפחות.
  2. לקחת את דף הציור שבחרנו ובחלקו האחורי לקשקש עם העיפרון.
  3. לאחר 10 דקות לקחת את הבצק ולרדד אותו לעובי של ס"מ לפחות.
  4. ממולץ להמתין לפחות חצי שעה, והסיבה היא שבמידה ונצייר על גבי משטח הבצק ברגע שהמרקם שלו עדין רך אנחנו עלולים ליצור חריצים ושקעים בבצק, ככל שנמתין יותר זמן זה יהיה יותר טוב.
  5. להניח את הציור במרכז הבצק המרודד כשהצד עם קשקוש העיפרון מופנה כלפי מטה לבצק. להצמיד את הציור קלות עם היד ולעבור בעדינות על קווי הציור. השתדלו לא להזיז את הציור כדי שיצא מדוייק.
  6. מספר טיפים לפני שמתחילים: לקחת בכוסית קטנטנה כפית אלכהול 95% ולמהול אותו בכפית מים ( המהילה היא כדי שהצבע שבמחול לא יתייבש לנו  מהר מידי שנוכל להספיק לעבוד, סיבה נוספת היא הגרגירים שיוצר אלכהול נקי שאינו מהול במים )
  7. צבע בסיסי חשוב על משטח העבודה הוא הצבע הלבן, יש לערבב כל צבע שאנחנו עומדים להשתמש בו במעט צבע לבן כיסוד ( הערבוב בן הצבעים גורם לצבע הצבעוני להיות יותר חי ואטום.
  8. ממולץ לעבוד עם פלטת ציור ולהכין את הצבעים הנדרשים מראש.
  9. ראשית מתחילים בצביעת כל החלקים הבהירים בתמונה ובהדרגה עוברים לצבעים היותר ויותר כהים.
  10. בצבע השחור משתמשים בסיום ומומלץ לעבור על כל קווים המכחול שחור דק כדי לתת שהציור יבלוט. לא ממולץ לעבוד עם טוש אכיל במקרה זה כי הוא מאוד דהוי יחסים לצבעים החיים בציור.

Up

איך מצפים עוגה בבצק סוכר

*


Up

הכנת תבנית לבובות מבצק סוכר

הכנת תבניות לבובות – מבצק סוכר

 

1.       לוקחים גוש (בערך כחופן היד) בצק סוכר + CMC ומעבדים למצב נוקשה אבל לא נוקשה מידי כדי שתוכלו לעבוד עם הבצק.

 

2.       לוקחים כל בובה (ברבי בראץ וכו') משמנים במעט מרגרינה ומטביעים את הבצק שהכנו פנימה ולהדק ע"מ שיכנס לכל חלקי הפנים ורצוי גם לצוואר משחררים בעדינות ומניחים על נייר אפיה 4 ימים לפחות.

 

3.       להכנת הפנים יש לקחת בצק סוכר +CMC עדיף להכין מראש את הבצק + התוספת ה-CMC לפחות מספר שעות קודם. רצוי לעבוד עם ידיים משומנות במעט מרגרינה.

 

4.       צובעים את הבצק במעט צבע קופר (גוף) בכדי לקבל גוון עור.

 

5.       מעבדים לצורת עיגול חלק ומטביעים את הבצק בתבנית שיצרנו מבעוד מועד.

 

6.       לוחצים פנימה את הבצק לתוך התבנית בכדי לקבל טוב את תווי הפנים של התבנית.

 

7.       במידה ויוצרים פנים אין צורך להקפיד על חלקו האחורי של הראש כי הוא יהיה מכוסה שיער. לשחרר מהתבנית לתקוע שיפוד ולייבש.


Up

מתכון לבצק פסטייז'

pastillage (מבטאים אותו פסטייז'(

בצק סוכר לבניית קירות ואובייקטים חזקים ויציבים – כדוגמא: בית, קופסה וכו'. החומר פחות גמיש מ-RFM ומבצק פרחים. יש לרדד אותו ולחתוך במהירות את החלקים הרצויים כי הוא מתייבש מהר ועלול להישבר.

מתכון 1

1 כפית ג'לטין
6 כפיות מים
250 גר' אבקת סוכר
1/2 1 כף עמילן תירס
1 כף רויאל אייסינג או חלבון

שמים 6 כפיות מים בכלי קטן ומניחים אותו בתוך מחבת עם מים, על הכיריים. מפזרים את הג'לטין על המים. ממיסים תוך כדי ערבוב מדי פעם.

מנפים את אבקת הסוכר ועמילן התירס ויוצרים גומה. יוצקים אל תוך הגומה את הג'לטין המומס, מערבבים ומוסיפים את הרויאל אייסינג או החלבון.
מעבדים לבצק ומאחסנים עטוף בניילון נצמד.

מתכון 2

1 חלבון ביצה
2 כפיות
cmc
345 גר´ אבקת סוכר

לערבב כשני שליש מכמות אבקת הסוכר עם חלבון הביצה לתערובת אחידה.
להוסיף את אבקת ה-CMC
ולערבב היטב.
להוסיף את יתרת אבקת הסוכר ולערבב כמה שניתן, 
להוציא מהכלי וללוש היטב לבצק אחיד.

יש לשים לב שכמות הסוכר עשויה להשתנות בהתאם לגודל החלבון .
המסה מתקשה מהר לבצק קשה ויציב ולכן יש להשתמש מהר ולעטוף את יתרת החומר בנילון על מנת שלא יתקשה בזמן שעובדים על אוביקט מסוים.


 


Up

   
קוקיס, רחוב מוהליבר 2, בית השחף, ת.ד. 2
767, יהוד 56101

משרד: 077-7919134  |  פקס:  077-3301415 | דוא"ל: info@cookiss.co.il 
לייבסיטי - בניית אתרים